Неколку факти за водката

1. Водка значи вода

Интуитивно е – Русите ја пијат како вода, па така и си ја крстиле.

2. ИмаТ снемано водка

Кога русите славеле победа над нацистите во 1945та, славеле интензивни 22 часа низ цела земја – почнала нова криза – буквлно им снемало водка!

3. Водката е безглутенска

Со состојки како компир и пченка како основа, нема мака за пиење дури ни при алергија на глутен.

4. Да биде минимум три пати дестилирана

Три пати дестилиране e, на пример, Smirnoff, Belvedere e 4 пати дестилирана, Grey Goose е 5 пати дестилирана, додека Born and Bred, водка на актерот Channing Tatum е дестилирана дууури 20 пати.

5. Најскапата водка чини 3,7 милиони долари

Се вика Billionaire Vodka. Водката е три пати дестилирана, а шишето е со дијаманти и други бесови, а тоа ја формира и вртоглавата цена.

*пијте одговорно

POST A COMMENT