What Happens Here

Disco News.

Најголемата диско топка во светот има дијаметар од 2.41 метар и е 137.89 килограми и има вкупно 6900 стакленца. Дали знаевте дека ерата на диско официјално започна кога богат њујорчанец, Дејвид Манкузо, го отвори ноќниот клуб The Loft во Њујорк на Денот на вљубените во 1970 година. Ерл Јанг, тапанарот на Tramps, е заслужен што го измислил ритамот на диско. Дали знаевте дека диско топката постоела уште во Граѓанската војна, но таа не била патентирана до 1917 година од Луис Бернард Воесте, кој ја нарекол „Миријадниот рефлектор“? Дали знаевте дека Рик Дис, водителот на Билборд Топ 40, го напиша хитот Disco Duck кој се продаде во над 6 милиони примероци, а човекот кој беше гласот на патката доби само 50,00 долари за неговиот настап.